Trafo Bobin Sarma


      Trafo yani transformatör, elektromanyetik indüksiyon yöntemi ile iki veya daha fazla devre arasında enerji akımını sağlayan bir sistemdir. Trafo, AC (Alternatif Akım) sistemlerinde kullanılır. Trafolar, akımın frekans değeri değişmeden, gerilim ve sabit olan akım değerlerinin değişimini sağlarlar. Genellikle bir elektrik sisteminde akım değerini ve gerilimini yükseltmek veya düşürmek, elektrik akımını dağıtmak ve aktarmak için trafo kullanılır.

      Trafolar, elektrik enerjisinin olduğu her yerde kullanılan gerilim dönüştürücü cihazlardır. Bu yüzden olmazsa olmaz bir araç olarak adlandırmak yanlış olmaz. Trafolar, bakır iletken tel içerisinden geçen elektrik akımının oluşturduğu manyetik akının kullanılması prensibiyle çalışırlar. Elektrik cihazlarından alınan maksimum güce verimlilik adı verilmektedir. Verimliliği etkileyen birçok etmen vardır. Özellikle elektrik motoru gibi hareketli parçaları bulunan elektrik cihazlarında verimlilik düşüktür.

      Trafoların hareketli bir parçaları olmadığı için sürtünme kaybı gibi bir verimlilik düşümü olmaz. Trafolar, elektrikle çalışan ve verimliliği en yüksek olan elektrik aracıdır. %99 gibi bir verimlilik ile çalışan bu cihazların trafo sarımı işlemi de çok fazla dikkat isteyen zorlu bir iştir. Sarım öncesi yapılması gereken çok fazla hesaplama işlemi bulunur. Hesaplama işlemleri sayesinde sarımda kullanılacak iletkenlerin çapları, spir sayılarının belirlenmesi. Nüvenin kesitlerinin belirlenmesi, kaç adet nüve kullanılacağının belirlenmesi gibi etmenler netleştirilir.

      Elektromanyetik indüksiyon yoluyla devreler arasında enerji aktarımın amacı elektrik enerjisinin üretildiği yerden daha uzaklara aktarılmasıdır. Elektrik enerjisi aktarımı sırasında oluşan yüksek akım ciddi seviyelerde güç kayıplarına yol açar. Oluşan bu güç kayıplarının önüne geçmek için kullanılan trafolar, gerilimi yükseltir ve elektrik akımını düşürür. Trafo sarımı genellikle gerilimi düşürmek ya da yükseltmek için çeşitli şekillerde yapılmaktadır.

      Trafo, elektrik enerjisini bir iletkenden diğer iletkene manyetik akı aracılığı ile aktarır. Trafo, demir nüve ve trafo sarımı yapılmış iki bobin olmak üzere iki kısımdan meydana gelir. Trafoda bulunan bu sargıların birincisine giriş devresi denir ve alternatif akım kaynağına bağlanır. Bobinler üzerine uygulanan gerilim bir manyetik alan meydana getirir ve birbirleri arasında enerji aktarımı oluşur. Bu sayede trafo, çıkış gerilimini yükseltir. Nüvede bulunan bobinlerden birine yüksek gerilim verildiğinde, nüve üzerinde manyetik akı oluşur. Oluşan bu manyetik akının büyüklüğü ve yönü sürekli değişmektedir. Trafo sarımı oranı, bobinlerin ne kadar güç yükselteceği ile doğru orantılı olarak değişmektedir.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi