Paralel Endüvi Sarımı


      Endüviyi sarmak için yapacağımız işlemleri şöyle sıralayabiliriz:

      *Sarım yapılacak endüvi sehpa üzerine oturtulur. Piyasada değişik uygulamalar yapılmaktadır.

      *Sehpa üzerindeki endüvinin kolektörü bobinajcının soluna da sağına da gelebilir. Hatta kolektör bobinajcıya bakacak şekilde de olabilir. Önemli olan bobinlerin en sıkı ve gergin bir şekilde nasıl sarılabileceğidir.

      *Sarımı yapılacak endüvinin “u” değeri kaç ise sarımı aynı anda “u” değeri kadar telle yapmak sarım kolaylığı sağlayacaktır (u= 1 ise tek telle; u=2 ise iki adettelle sarmak gibi).

      *u değeri 1’den fazla olan sarımlarda sarımı tek telle yapmamız, zaman ve işçilik kaybına neden olacaktır.

      *Sarım yapılırken tellerin daima gergin olarak tutulması gerekmektedir.

      *Sipir sayısının yarısına gelindiğinde endüvinin arka ve ön tarafına bakılmalı, tellerde yığılma varsa sarım bıçağı ile bastırmak suretiyle düzeltilmelidir.

      *Oyuk içerisindeki tel yığılmaları da sarım bıçağı ile düzeltilmelidir.

      Sarımlar bitip oyukların yalıtımı yapıldıktan sonra üzerlerinin kapatılması, sargılarda herhangi bir titreşim meydana gelmemesi için oyuk kamaları takılır. Oyuk kamaları fiberden veya ağaçtan yapılabilir. Oyuk kamasını üzeri presbantla kapatılan oyuğun üzerine elle iteriz ve üzerine bir çekiçle (sargılara zarar vermeyecek şekilde) vurarak itebiliriz. Kamaları kam sürücüsü ile de oyuklara yerleştirebiliriz.

      Doğru akım ve alternatif akım makinelerinde, yüksek devir sayılarına ulaşılınca balans ayarlarında sıkıntı oluştuğu görülür. Bu endüvi saçları üzerine matkapla boşaltma yapılarak giderilmeye çalışılır. Bunun yanında sarım şeklinden dolayı meydana gelen balanssızlık ayarı da vardır. Değişik sarım tipleri uygulanarak bu dengesizlik yok edilmeye çalışılır.

      KAYNAK: BASİT PARALEL ENDÜVİ SARIMI (522EE0050) - ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi