Step Motor Bobin Sarma


      Step motor türlerinden kısaca bir özet geçmek gerekirse; Elektrik enerjisini kullanarak dönme hareketine çeviren elektro-mekanik cihazlara step motor denmektedir. Step motorların diğer bir adı ise adım motorlarıdır. İsminden de anlaşılacağı üzere adım motorları belirli adımlar ile hareket eder. Bu adımlar motorun sargılarını sinyaller göndererek motoru kontrol eder.

      Bir uyarma durumunda motorun rotorunun yapacağı hareketinin ne kadar olacağı açılara bağlı şekilde gerçekleşir. Adım açıları motorun yapısına bağlıdır. Bu açılılar motorun yapısı gereği 90 derece, 45 derece, 18 derece, 7.5 derece ve 1.8 derece gibi farklı açılarda olabilir. Motora uygulanan sinyallerin frekansı değiştirilerek motorun hızında artma veya azalma kontrol edilebilir. Yine frekans ayarları değiştirilerek motorun dönüş yönü saat yönüne veya saat yönünün tersine olacak şekilde değişime uğraya bilir.

      Step motorlarının bizlere şu şekilde artıları vardır. Feedback gereksinimi duymazlar. Açık döngülü kontrol edilebilirler. Bu tip motorlarda motorun hareket konum hataları yoktur. Sayısal veriler ile kontrol altında tutuldukları için mikroişlemci yada bilgisayarlar ile kontrol altında olabiliriler. Herhangi bir sıkıntı, hasar vb. duruma yol açmadan defalarca çalışmaları mümkündür. Adım motorlarının eksi yanlarından da kısaca bahsetmek gerekirse; Adım açıları sabit bir motor türü olduğu için hareketleri sürekli bir şekilde değil darbelidir. Sürtünmeye dayalı olarak yükler açık döngülü yapılan kontrollerde konum hatası oluşturabilirler. Elde edilen güç ve momentleri her zaman için sınırlıdır.

      Elektrik motorlarını ele alacak olursak rotor, stator, yataklar, şaft, kapaklar, gövde, fan, fan kapağı, rulmanlar, bağlantı elemanları, bobin ve benzeri temel parçaların elektrik motorunu meydana getirdiğini söylemek mümkündür. Motor bobin sarımı ise, elektrik motorlarında elektromanyetik alan oluşturmak için kullanılan bobinlerin çıkartılıp yerine yenilerinin sarılarak yerleştirilmesi ve gerekli elektrik bağlantılarının yapılması anlamına gelmektedir. Motor bobin sarım ile birlikte diğer parçaların kontrolü de yapılarak bakım, onarım ve diğer işlemler sağlanmaktadır.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi