Fan Motorlarının Bobin Sarımı


      Doğru akım fanları (DC fan motorları), bir pilin voltajı gibi sabit bir değer potansiyeli ile çalışır. DC fan motorları için tipik voltaj değerleri 5V, 12V, 24V ve 48V'dur. Alternatif akım fan motorları (AC fan motorları), pozitif ve eşit negatif değerde değişen bir voltajla çalışır. Bu fan motorları, değişen voltaj sinüzoidal dalga sinyaline sahiptir. Dünya çapında, bu sinüzoidal voltajın olağan değeri, 100VAC, 120VAC, 200VAC, 220VAC, 230VAC veya 240VAC gibi boyutta(frekansta) ve 50Hz veya 60Hz frekansında (saniye başına döngü) değişebilir.

      Alternatif Akım Asenkron Elektrik Motorlarında Sarım (Bobinaj) yaparken kullanılan malzemeler son teknoloji ürünleri olup standart olarak F sınıfı izolasyon malzemeleridir (155 derece). Motor kanal izolasyonun da, faz arası izolasyonun da nomeks izolasyon malzemesi 155 dereceye kadar çok rahatlıkla dayanmaktadır. Firmaların talebi doğrultusunda H sınıfı izolasyon malzemeleri de kullanılabilir (180 derece). Alternatif akım asenkron elektrik motorlarında sarım (bobinaj) yaparken HCO (200-220 derece) sınıfı emaye tel kullanılırsa çok daha yüksek sıcaklıklarda da sorunsuz ve uzun soluklu çalışması garanti altına alınmaktadır.

      DC fan teknolojisi, son yıllarda hem konut hem de endüstriyel soğutma ve ısıtma sistemlerinde kullanılmaktadır. DC fanlar, elektronik anahtarlama kullanarak eksen etrafında bir rotor çekmek ve itmek için kalıcı mıknatıslara kullanan fan motorları sarımına sahiptir. Fakat DC teknolojisine sahip motorlar, AC teknolojisine sahip motorlardan daha yeni olduğu için daha az seçeneğe sahiptir. Aynı zamanda bu fan motorları sarımı kolaylıkla yapılabilmektedir.

      DC fan motorları yaygın olarak en verimli fan motoru türü olarak kabul edilmektedir. AC fan motorlarından önemli ölçüde daha az güç tüketirler. DC fan motorları, geleneksel AC fan motorlarıyla aynı çıkışı üretmek için yüzde 70'e kadar daha az enerji tüketir.

      DC fan motorları, elektronik olarak yeni bir motor yapısına sahiptir. Bu motorlar yüksek verimli olmakla kalmaz, aynı zamanda inanılmaz derecede sessizdir. Çok sessiz olduklarından, DC fan motorlarına sahip sistemler, gürültünün rahatsız edici olabileceği tıbbi ortamlar, telekom ofisleri ve kütüphanelerde kullanılabilirler.

      Elektrik motorlarını ele alacak olursak rotor, stator, yataklar, şaft, kapaklar, gövde, fan, fan kapağı, rulmanlar, bağlantı elemanları, bobin ve benzeri temel parçaların elektrik motorunu meydana getirdiğini söylemek mümkündür. Motor bobin sarımı ise, elektrik motorlarında elektromanyetik alan oluşturmak için kullanılan bobinlerin çıkartılıp yerine yenilerinin sarılarak yerleştirilmesi ve gerekli elektrik bağlantılarının yapılması anlamına gelmektedir. Motor bobin sarım ile birlikte diğer parçaların kontrolü de yapılarak bakım, onarım ve diğer işlemler sağlanmaktadır.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi