Servo Bobin Sarma


      Servo motor, amplifikatör tarafından güç sağlanan ve fren gibi mekanik bir sisteme tork veya kuvvet uygulama görevi gören dönme motoru olarak adlandırılmaktadır. Servo motorlar hız açısından hassas kontroller sağlar. Bu motor tipinde kapalı devre kontrol sistemi kullanılır. Bu sistemlerde kontrol motor çıkışına odaklanmaktadır. Milin hareketini ve son konumunu kontrol etmek için kullanılır.

      Her motorda farklı tel, farklı sayıda tur ve farklı bobin şeklinde bir sarım türü vardır. Motor soğutucu veya su ile kirlenirse, yumuşak bakır sarımlar bütünlüklerini kaybederler. Akım taşıyan bir iletken tel ve sarım bozulduğunda, servo sistemdeki aşırı akım korumasını tetikler veya patlamaya yol açar.

      Servo motor sarımı da sonsuza dek dayanımlarını korumazlar. Normal çalışma prensibinde, bir servo motora uygulanan voltajın frekansı nedeniyle az miktarda titreşim gerçekleşir. Zamanla, sarım teller yıpranır ve bu durum az miktarda olan titreşim yalıtımı yavaş yavaş bozar ve motorda kısa devreye neden olur.

      Motorun dairesel hızı uygulanan voltajla doğru orantılıdır. Çıkış momenti ise bobin akım gücü ile doğru orantılıdır. Eğer hareket duyarlı bir halde denetlenmek isteniyorsa geri besleme kullanılmalıdır. Genel DC servo motorlar, üzerilerinde yer ve hız algılayıcıları bulundurur. Büyük servo motor bobinli statorlar bulunurken, ufak olanlarında sabit mıknatıs statorlar bulunur. Samarium kobalt mıknatıslarının kullanılmasıyla yüksek güç/ağırlık oranlarına ulaşılır.

      Servo motor dönen kısım (endüvi), duran kısım (endüktör), yatak, kapak, fırça ve kolektörden oluşur. Hatalı bağlantılardan dolayı oluşan dengesiz empedans, hatalı sarım teknikleri ve yalıtım şartları motor nominal sıcaklığını ve güvenilirliğini tıpkı voltajdaki dengesizlikler benzer biçimde etkileyebilirler. Bunlara ek olarak motorlarınız kullanım maliyeti süratli şekilde artabilir.

      Bozulan bir servo motorun geri sarılması zaman alıcı bir işlem olarak bilinmektedir. Onarılacak servo motor sarımı için atılacak ilk adım, sarımlardaki eski verniği eritmek ve daha esnek hale getirmektir. Isıtılan servo teller sıcakken, uygun bobinler ve bağlantılar yeni bakır ile yeniden oluşturulur. Daha sonra, sarım yapılan kısım tüm tel bakırlardan arındırılır ve demir laminasyonları temizlenerek yalıtım boyası ile boyanır. Yeni sarımda kullanılacak tel boyutu, dönüşler ve sarımlar motor yük altındayken oluşturulan manyetizmanın özelliklerini etkiler. Yuvalarına yerleştirilen bobinler dahili olarak bağlanmalı ve kurşun telleri takılmalıdır.

      Elektrik motorlarını ele alacak olursak rotor, stator, yataklar, şaft, kapaklar, gövde, fan, fan kapağı, rulmanlar, bağlantı elemanları, bobin ve benzeri temel parçaların elektrik motorunu meydana getirdiğini söylemek mümkündür. Motor bobin sarımı ise, elektrik motorlarında elektromanyetik alan oluşturmak için kullanılan bobinlerin çıkartılıp yerine yenilerinin sarılarak yerleştirilmesi ve gerekli elektrik bağlantılarının yapılması anlamına gelmektedir. Motor bobin sarım ile birlikte diğer parçaların kontrolü de yapılarak bakım, onarım ve diğer işlemler sağlanmaktadır.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi