Magnet Sarma


      Magnet tel veya mıknatıs tel, çok ince bir yalıtım tabakası ile kaplanmış bakır veya alüminyumdan üretilmiş teldir. Transformatörler, motorlar, jeneratörler, hoparlörler, sabit diskler, elektromıknatıslar ve elektro gitar manyetikleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

      Magnet sarımı için kullanılacak tel alaşımsız saf metaller en uygun malzemelerdir. Aralarından en uygunu ise bakırdır. Bakır magnet teli fiziksel ve mekanik özellikleri açısından en çok tercih edilen iletken olarak kabul edilir.

      Bir bobinin en büyük özelliği, manyetik alan yardımı ile elektrik enerjisini kısa bir süreliğine depolayabilir. Bu yapısı sayesinde elektronik uygulamalarda çok sık kullanılırlar. Oluşan bu manyetik etki sayesi ile üzerinde bir faz farkı oluşur. Ayrıca bobinler devrede AC veya DC kaynaklı devrelerde de kullanılabilirler. Eğer DC gerilim uygulanır ise bobin bir manyetik alan oluşturur ve bu manyetik alanın etkisi ile bobin direnç gibi davranır. Bu direnç değeri bobin telinin iç direncine eşittir.

      Eğer AC gerilim uygulanır ise bobin üzerine düşen akım değerine göre değişken bir manyetik alan oluşturur. Bu işlem sırasında bobinin akım değişimine karşı gösterdiği zorluğa endüktans yada indüktans denirken gösterdiği direnç değerine endüktif reaktans veya omik direnç denir.

      Magnet sarımı teli, sürekli bir yalıtım katmanı sağlamak için genellikle iki farklı bileşime sahiptir. Bu bileşimlerdeki polimer filmde dörtlü film tipi tel var ise yalıtımının 1 veya 4 katmanını da kullanır. Magnet tel yalıtım filmleri polivinil formal, poliüretan, poliamid, polyester, polyester-polimid, poliamid-polimid ve poliimidi sıcaklık aralığını arttırmak için kullanır. Poliimid yalıtımlı magnet teli 250 dereceye kadar yükselebilir. Daha kalın kare veya dikdörtgen magnet telleri yalıtımı genellikle yüksek sıcaklıklı bir polimid veya fiberglas bant ile sarılarak genişletilir ve tamamlanan sarımlar, yalıtım gücü ve uzun vadeli güvenilirliğini artırmak amacıyla bir yalıtım verniği ile vakumlanarak emprenye edilir.

      Kendinden destekli olan bobinler en az iki tabaka ile kaplanmış tel ile sarılmaktadır. En dışarıdaki katmanı ısıtıldığında dönüşleri birbirine bağlayan bir termoplastik haline gelir. Alüminyum bir tel, DC direnci elde etmek için kullanılan bakır telinin kesit alanının 1.6 katına sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle, magnet sarımı telleri elektrik motorları gibi aletlerde enerji verimliliğini artırmada kullanılmaktadır.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi