Endüvi Bobin Sarma


      Alternatif Akım veya doğru akım motorlarında iletkenlerin yer aldığı ve motora verilen akımla birlikte dönen parçaya (rotor) endüvi denir. Motorun, jeneratörün ve bir alternatörün elektromanyetik sisteminde hareket eden kısımdır. Ayrıca endüvi, dönen manyetik çekirdek, bir alternatör olarak da adlandırılır. Endüvi, bir alternatörde, bir AC (Alternatif Akım) üretmek için statorun demir plakalarına yaklaşık olarak hareket eden sabit mıknatıslar sayesinde mekanik enerji üretir. Bu dönüşü, manyetik alanlar ile eksen bölgesinde bulunan endüvi sarımı etkileşimi ile meydana getirir.

      Bobin uçlarının yan yana bulunan kolektör dilimlerine yerleştirilmesi ile oluşan sarım tipine basit paralel endüvi sarımı denir. Bu sarımda paralel kol sayıları en az ikidir. Paralel kol sayısı arttıkça dış devre akımı da artmaktadır. Paralel endüvi sarımlarında kutup sayısı ile fırça sayıları birbirine eşittir.

      Üç fazlı bir endüksiyon motorunda, rotora bir AC akım uygulandığında, stator sargıları dönererek bir manyetik akı üretirir. Akı, çubuklar boyunca akım oluşturur. Bu sayede stator ve rotor arasındaki hava boşluğunda manyetik bir alan meydana gelir. Bu akımın şiddeti ayarlanarak endüvinin dönüş hızı kontrol edilebilir. Döner akının ve akımın hareketi, motoru başlatmak için gerekli olan tork üretmek için bir kuvvet üretir. Endüvi sarımının yapısı, motorun çalışma hızını ve istenilen tork miktarına ayarlama yapabilmeyi sağlamaktadır.

      Endüvinin yapısındna, bir mil üzerinde preslenmiş şekilde bulunan sac rotor plakaları, bu plakaların oluklarına yerleştirilmiş endüvi sargıları ve sargı uçlarının bağlandığı bir toplayıcı vardır. Motor, saat yönü veya tam ters yönde çalışmasına olanak sağlayan sabitlenmiş mıknatıslar ve sargı ile kontrol edilir. Akım motorlarının yapısına göre çeşitli boyutlarda ve şekillere endüvi sarımı yapılabilinir.

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi