Sargılarının Sarılması ve Yerleştirilmesi


      Motor karteksindeki bilgilere bakarak presbat üzerine oyuk ölçüleri işaretlenerek, oyuk sayısı kadar presbant çizilerek makas ile kesilir. Presbantlar iki ucu kıvrılarak oyuklara yerleştirilir. Tüm oyuklara presbatlar yerleştirilip stator yalıtıldıktan sonra bobinlerin sarılması işlemine geçilebilir. Bir fazlı asenkron motorlar genellikle el tipi sarım şekli ile sarılırlar. Bazen yarım kalıp sarım şekli ile sarılmış bir fazlı motorları görmekte mümkündür. Genellikle el tipi sarım yapıldığı için bobinlerin sarımında değişik adımlı sarım kalıpları kullanılır.

      Sarımını yapacağımız statorun ana sargı bobin gruplarının kaç bobinden meydana geldiği ve ana sargı bobinlerinin hangi oluklara yerleştirileceği tespit edilir. Bu tespitten sonra bir tel ile bobinin giriş ve çıkış kenarlarının yerleştirileceği oyukların ölçüsü alınır. Bu ölçü teli, çıkrığa bağlanan kalıp üzerine takılarak kalıplar bobin ölçüsüne göre ayarlanır.

      Sarılacak bobin ana sargı bobini olduğu için, kalın kesitli bobin teli sehpaya yerleştirilip giriş ucu yeterli miktarda bırakılarak sarıma geçilir. Çıkrık kolunun her bir turu bir sipir kabul edilerek bobinlerden birisi sipir sayısı kadar sarılır. Daha sonra ikinci bobini sarmak için diğer kalıba geçilir ve böylece bobinlerin sarımı aynı sarım şekli takip edilerek bitirilir. Bir bobin grubunun sarımı bitirildiğinde çıkış ucu olarak yeterli miktar bırakılarak tel kesilir. Bobinler kalıptan çıkarıldığında dağılmaması için bir ip veya tel ile kalıp aralarındaki boşluklarda bağlanır. Kalıp aralıkları bir sonraki sarımda tekrar aynı büyüklükte bobinlerin sarılabilmesi için işaretlendikten sonra kalıp vidaları gevşetilerek bobinler kalıptan çıkarılır.

      Sardığımız ilk bobin grubunu parmaklarımızla yerleştireceğimiz oyuklara göre şekil verdikten sonra bobinler oyuklara yerleştirilmeye başlanır. Bobinler oyuklara dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Yerleştirme esnasında oyuk ağızlarının telleri çizmemesi ve tellerin presbant ile oyuk arasına girmemesi için itina gösterilir. ilk bobin grubu oyuklara yerleştirildikten sonra büyük veya küçük olup olmadıkları kontrol edilir. Eğer ilk bobin grubu normal ise diğer ana sargı bobin grupları da aynı kalıp ölçüsü ile sarılır. Eğer ilk bobin grubu normal değilse statordan yeniden bobin ölçüsü alınarak kalıplar ayarlanır ve bobin grupları tekrar sarılır.

      Stator içerisine bobin grupları yerleştirilirken, yerleştirilen bobinlerin giriş ve çıkış uçlarına, hangi bubin grubunun giriş veya çıkış uçları olduğunu belirten etiketler yapıştırılır. Ana sargı bobinlerinin sarımı ve yerleştirilmesi bitince ana sargıda yapılan işlemler bu kez yardımcı sargı için tekrarlanır. Yardımcı sargı bobin ölçüsü alınarak ince kesitli iletkenle bobin grupları sarılır. Yardımcı sargının bobin grupları boş kalan oyuklara, ana sargı bobin giriş ucu ile 90 o elektrik faz farkı oluşturacak oyuktan başlanarak yerleştirilir. Eğer aynı oyuğa iki bobin kenarı yerleştiriliyorsa, iki kenar arası persbant ile yalıtılır. Oyukların üzerine oyuk kavelaları takıldıktan sonra bobin gruplarının bağlantısı, bobinlerin giriş ve çıkış uçlarındaki etiketlere bakarak, sarım şemasına uygun olarak yapılır.

      Bağlantı yapılırken ekleme yapıldığında bolluk meydana gelmeyecek şekilde teller kesilir. Uygun ölçüde kazınır ve teller burularak veya düz ek yapılarak, eklenir veya lehim yapılır. Ek yeri bir izolebantla iki kat yalıtılır veya bir makaronla yalıtım yapılır. Bağlantılar lehimlendikten sonra makaronla yalıtılır ve bobin uçları kopma veya çizilme olmaması için çok telli iletkenlerle klemens tablosuna çıkartılır ve klemens tablosuna bağlantıları yapılır.

      KAYNAK: BİR FAZLI MOTOR SARIMI (522EE0061), ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

      Nev Teknoloji olarak her türlü bobin sarma makinası üretme kapasitesine sahibiz. Özel tasarım bobin sarma makinaları ile işinize göre üretilen sistemlerle fark yaratın. 0.1mm tel çapından başlayan bobin sarma makinalarımız istenilen tel kalınlığını hatasız bir şekilde teli koparmadan sarmaktadır. Bobin sarma makinaları, trafo sarma makinaları, endüvi sarım makinaları, servo sarma makinaları, motor stator sarma makinaları, motor fren bobini sarma makinaları, DC motor sarma makinaları, troid sarım makinaları ve diğer sarma makinalarımızla hizmetinizdeyiz. Dokunmatik ekran ve kolay kullanım ara yüze sahip bobin sarma makinalarımız iki yıl garantilidir.

      

 
1 2 3
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MF250

Bobin sarma işlemlerindeki materyaller sektöre göre değişiklik gösterse de, bobinler birçok makineli iş sektöründe yer alan ürünlerdir. Bobin sarma makineleri, bobinin ve sarılacak telin ebatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sargı boyu, nüve çapı, tur sayısı gibi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS75

Motorların statorlarının sarımı oldukça zor ve dikkat isteyen bir iştir. Gerek motorların çok farklı boyutlarda olması, gerek kullanılan telin kalınlığı, gerekse farklı motor üreticilerinin farklı tasarıma sahip motorları düşünüldüğünde oldukça dikkat edilmesi...

Detaylı Bilgi
Bobin sarma makinası nev teknoloji

NEV MS110

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz bobin makinaları ile artık hızlı ve zahmetsizce bobin sarma işlemlerinizi kısa süre içinde tamamlayabileceksiniz. Özel tasarım, özel yazılım ve kolay kullanım özellikleri ile büyük motorların stator bobinlerini, hassas ayarlamalar ile...

Detaylı Bilgi